Devino logo

Uw partner in wijn voor particulieren, bedrijven, verenigingen en horeca


Onze wijnen

 
   
   

Château de Lussac - Le blanc

Soort: Witte wijn
Streek: Bordeaux
Jaar: 2016
Prijs: € 11,95
>> Terug naar het overzicht...

Beschrijving Gastronomisch Reviews
Land van herkomst:
Frankrijk
Streek:
Bordeaux
Appelatie:
A. Bordeaux Blanc sec C.
Druivensoort:
Sauvignon Blanc 75%, Sauvignon Gris 15%, Semillon 10%
Voorkomen:
Mooi licht goudgele kleur, vrij diep voor een sauvignon-gebaseerde wijn. Helder, mooie schittering.
Neus:
Florale toetsen van jasmijn en vlier, fris exotisch fruit (pompelmoes) en rijpe platte perziken. Ongelooflijk boeiende neus die me deed denken aan een hele lenteboomgaard.
Smaak:
Droge aanzet, daarna hoge zuren en intense aroma's van pompelmoes. Breed mondvullende en krachtige smaak, waarin je opmerkt dat de wijn gevinifieerd is op deels nieuwe eik. Naar achter in de mond onthult de wijn een mooie mineraliteit, en de lange afdronk gaat gepaard met een licht bittertje. Daarna blijft de mond nog even warm van het lang verhulde alcohol.
Conclusie:
Uitzonderlijke witte Bordeaux; een echte feestwijn die elk gerecht met kreeft of vis met een rijke begeleiding enkele niveaus hoger tilt. Ik drink hem graag zo, omdat hij zo complex aromatisch is. Hij deed me meteen denken aan onze (uitverkochte) Pessac-Leognan Lafont-Menaut 2007, die ook met de zeldzame Sauvignon gris werd gemaakt. Deze wijn is klaar om te drinken, aan 10-12°C te serveren. Verouderen zal hij met een licht oxidatieve trek, minder fruit maar prachtige vegetale aroma's. Lang geleden dat ik nog zo'n verbluffende witte Bordeaux ontdekte, en dan nog van een Vlaamse wijnmaakster. Griet Van Malderen baat samen met haar Franse echtgenoot dit domein te Lussac-près-Saint-Émilion uit. Haar buren maken voor 99,9% rode wijn met grote namen, maar zij besloot een witte wijn uit Saint-Émilion te maken. Productie is gelimiteerd tot 3000 flessen per jaar, door de piepkleine wijngaard (1,72ha) met een rendement van nog geen 15hl/ha door de jonge wijnstokken.DE VINO
Bergestraat 100
B-3220 Holsbeek
+32(0)16/20.40.53

U kan bij ons terecht op woensdag en zaterdag van 15-18u en op afspraak.

Wijn zoeken

Naam:

Soort:

Land:

Regio:

Druif:

Jaar:


Developed by Hans Borghgraef